Praktiske informationer

Pris

Vi har valgt at følge Randers Kommunes forældrebetaling.

Det er 2.163,- kr. i 11 måneder i 2023 – juli betalingsfri.

Søskenderabat og friplads følger også Randers Kommunes regler.

Prisen er inkl. fortrinsvis sprøjtefri/økologisk frugt eller boller til eftermiddagsmad. 

 

Børnehavens åbningstider

Mandag – torsdag kl. 6.30-16.45
Fredag kl. 6.30-16.00

 

Lukkedage

  • Dagen efter Kristi himmelfartsdag
  • Grundlovsdag
  • Uge 29 og 30
  • 24. december, d. 31. december samt dagene mellem jul og nytår

Har man pga. arbejde ikke mulighed for selv at passe sit barn, og kan der ikke arrangeres anden pasning, skal det varsles institutionen senest 8 uger i forvejen. Så finder vi en løsning, evt. i en af de øvrige private institutioner i kommunen.

 

Dagligdagen i Naturbørnehaven

6.30 – 9.30 Aflevering
Morgenaktiviteter og mulighed for morgenmad frem til kl. 8

9.30 – ca. 13.30 Skovtur ud af huset
Når vejret tillader det puttes børnene på tur, ellers er der mulighed for middagslur, når vi kommer hjem til børnehaven. 

14.00 Er vi senest hjemme, så det er muligt at hente børnene, de kan også hentes på skovturen.

14.15 Frugttid
Børnehaven sørger for sprøjtefri frugt eller boller.

16.45 Lukketid (Fredage kl. 16.00)
Fredage er som udgangspunkt på hjemmebane.

 

Madpakker

Børnene medbringer selv madkasse og drikkedunk med vand i. Vi opfordrer til at det er en god solid madpakke med rugbrødsmadder, frugt og grønt. Der må gerne være en ekstra rugbrød til om eftermiddagen også. Om eftermiddagen får børnene frugt, boller eller lignende. Ved ture ud af huset bærer børnene tingene i en rygsæk, som de låner af børnehaven. 

 

Tøj til børnene

I børnehaven må I forvente, at tøjet bliver slidt og beskidt! Vi er ude i al slags vejr. Om vinteren er det vigtigt at holde sig varm og tør, hvis man skal have fornøjelse af udeliv. Børnene skal selv have skiftetøj med til at ligge i deres kasse i børnehaven, men børnehaven har også en del ekstra lånetøj.

 

 

 

Forældresamarbejde

Daglig snak
Forældresamtaler om det enkelte barn
Forældremøder med bl.a. valg til bestyrelsen
Arbejdslørdage
Børn med særlige udfordringer

Derudover er det blevet dannet et ‘festudvalg’ blandt forældrene. De arrangerer sociale arrangementer såsom forældrekaffe og forældrefest.

 

Besøg

Vi vil gerne have besøg af forældre, bedsteforældre og andre interesserede.
Det er en god måde at få indblik i vores hverdag.

 

Information og livet i Naturbørnehaven

Aktivitetskalender udsendes pr. mail før månedens start.
Billeder fra børnehaven deles i et sikkert system
Der udsendes mail om hvad børnene har lavet, 2-3 gange om ugen. 

Optagelse af børn

Institutionen er åben for alle børnefamilier uanset race, køn, religion og politisk anskuelse samt børn med særlige behov. Institutionen fører venteliste over børn, der ønskes optaget i institutionen. Søskende af børn i institutionen, søskende til børn, der tidligere har gået i institutionen samt medarbejderes børn har fortrinsret. Vi har plads til maks. 46 børn.

 

Forventninger til forældrene

Vi er en privat børnehave, hvor det er forældrene, der er ejere og arbejdsgivere. Vi er derfor afhængige af forældrenes engagement. 

Det betyder, at der er brug for, at nogle forældre stiller op til bestyrelsen, som hos os udgør de formelle ejere af børnehaven. Her tages de overordnede beslutninger om børnehavens drift, udvikling og økonomi. 

Der er også brug for, at forældre melder sig til Festudvalget, som står for sociale arrangementer eller Vedligeholdelsesudvalget, som har både hænder og hoveder godt skruet på, når det handler om de fysiske rammer.

Der bliver 2 gange årligt arrangeret arbejdslørdage, hvor personalet og forældre arbejder sammen om at løse små og store praktiske opgaver. Vi får ordnet en masse, men her er der også tid til leg, fællesspisning og gode snakke. 

Nogle forældre kan noget særligt og har overskud til at bidrage med f.eks. at sy, spille musik, reparere, komme med faglige vurderinger eller arrangere aktiviteter, som børnene kan deltage i.

Det forventes, at alle forældre deltager aktivt i børnehaven bl.a. ved at bidrage til ovenstående, deltage i forældrekaffe, fester, forældresamtaler og/eller forældremøder. 

Sammen kan vi rigtigt meget og sammen skaber vi den gode stemning.

Det er personalets og forældrenes engagement, som gør Naturbørnehaven unik.