Naturbørnehaven – Forår – 2023

Så kom foråret. Marts var en dog en våd måned, så det passede godt, at vi startede med teater 

Vi havde alle børn på scenen. De mindste spillede Troldemusical og de andre børn var med i ”Ali Baba”. I vinterens løb havde forældrene syet en masse flotte dragter og børnene havde været med til at lave flotte kulisser og rekvisitter. Det blev til 3 flotte forestillinger for forældrene og en stor bedsteforældreforestilling, inden vi hørte børnene i kor råbe: ”Sesam Sesam luk dig i” for sidste gang. 

Månedens togtur gik til Bjerringbro, hvor vi var ved Skovlegepladsen og den fine å nedenfor. Vi nåede også at lege på Nils Dues plads før vi rejste hjem igen. 

En anden dag gik vi ned til Langå Station og var på Cafe K med levende lys på bordet. 

Børnene fik også afprøvet, hvordan det var at synge på den rigtige scene. 

April er måneden, hvor flere børn gør et ”motorik-ryk”, når flyverdragterne kommer af. Vi fik taget et anemonebillede af alle børn i Ravneskoven, hvor vi også spiste årets første bøgeblad… smager af forår… og så må man jo ønske sig noget. 

Togturen til Randers Naturcenter var vellykket. Vi fik en lang forelæsning om skind og kranier – børnene er rigtigt gode til at lytte. Så besøgte vi fugletårnet og vi fangede også en hel del vanddyr i deres lille sø. Det passede godt til vores Grønne Spirer-tema: Sø, fjord og å. 

Temaet blev fulgt op mange gange, ikke mindst når vi rejste til Ulstrup og lavede fangst af guldsmedelarver, tanglopper, skorpiontæge, mosesnegle og meget andet. 

Måneden blev afrundet af en særdeles velbesøgt arbejdslørdag, hvor vi virkelig fik shinet Naturbørnehaven op. Maling af stolperne på huset og nybygget hønsehus som de største ting. 

Maj startede med Naturbørnehavens 2 års fødselsdag. Boller, kager og saftevand. En forælder læste op et nyskrevet eventyr om os og vi fik hejst Grønt Flag. 

De længere ture gik med tog til Sdr. Vingeskoven, hvor vi oplevede løvspringet, gravhøjen og Ulvegraven (med ulv) og på gå-ben til Over Møllegård, hvor vi havde en skøn dag ved bæk og dam. Mange gik også en udfordrende og spændende skovtur, da vi var ved Over Møllegård. 

Vi kom også med bus til Høgdal, en 100 år gammel gård – et arbejdende museum. Her fik vi snittet, vasket tøj, kværnet mel og kartet uld. Og vi fangede 6 vandsalamandre i et lille vandhul. Spændende dag! 

Derudover var børnene inviteret til Pinseløb på Kildevang, sammen med de ældre beboere. Festligt med ballonport, pølser og saft samt is til dessert… og alle klarede løbeturene meget flot og fik medaljer. 

Vi var også til Cello-koncert. En af vores børn og hans mor tog os med på en musikalsk rejse i Naturbørnehaven. Spændende og anderledes. 

Cykling har fyldt en del. Cykeluger og cykelleg. 5-6 børn har lært at cykle! 

Derudover har vi i hele foråret også haft vores skønne daglige ture på ca. 4 timer.

Til Stubbestedet, Vestparken, Flisbjerget, Boels bakker, Digterparken, Ravneskoven, Egeskoven, Byparken, Trægyngestedet og Rubjergparken. Det giver flotte og udfordrende rammer til et godt børneliv!