Naturbørnehaven – Sommer – 2023

Så blev det endelig sommer og man kan kun sige at juni måned levede op til alle forventninger om sommer og sol. Det blev nemlig en meget tør og solrig måned – det gik desværre ud over vores køkkenhave, hvor en del frø ikke spirede og en del planter gik ud. Vi har dog alligevel fået radiser, sukkerærter, nogle rødbeder og kartofler samt en masse jordskokker og morgenfruer.

Hønsehuset fra arbejdslørdagen er taget i brug. Vi fik doneret 4 brune amerikanere og de spiser rester + korn + grønt. De lægger mange æg og vi har spist pandekager, æggekage til maddag og kogte æg flere gange. Vi er meget glade for vores nye beboere!

Sommer er også lig med børnehavens hyttetur. Turen gik med tog og bus til spejderhytten Hagensborg ved Skive med hele Naturbørnehaven. 3 dage med strandaktiviteter, fangst af krabber, vandmænd og fjordrejer, skattejagt, teater og sang. Vi var så mange børn, at vi måtte købe en tipi, hvor de ældste drenge sov. Det er hyggeligt at vågne med sine bedste venner! Turen var endnu engang en succes og vi glæder os allerede til næste år.

Langå har mange goder og en af dem er friluftsbadet. Der har vi været nede og badet 4 gange med alle, den her sæson. Plask i soppebassinet. Stor vandrutsjebane for de mest vandmodige. Hoppepuden, sandkassen (volleyboldbanen) og legeredskaberne er populære. Disse dage er aftalen at forældrene henter deres børn ved Badet.

Sankt Hans fejrede vi med alternativt ”bål” og heks. Afbrændingsforbud i tørken krævede kreativitet oppe i Kastanjelunden. Fint sted.

Vores daglige ture er blandt andet gået til Egeskoven nogle gange og en dag lånte vi en metaldetektor med til Vestparken. Desværre fandt vi kun skrammel og en halvgammel 25 øre.

Da sommerferien nærmede sig holdte vi afslutningsfest for vores ældste børn, der skulle i skole. Deres familier overraskede os med at pynte hele Naturbørnehaven op med portaler af blomster, blade, balloner og flotte tegninger. Disse børn fik lov at bestemme over dagen. Vi spiste godt og afsluttede med is fra den nye isbod. Afslutningsceremoni med taler og gaver.

August var til gengæld regnfuld! Vandtanken fyldtes…. og tømtes mange gange. Vandkonstruktioner og mudder er populære – især blandt børnene. Vand kan bruges til meget – også i sandkassen.

Naturvidenskabernes hus i Bjerringbro var målet for vores ældste børn. De skulle hver og en bygge bassiner af udvalgt materiale. Science på højt plan og en del vandpjaskeri med ting der flyder og synker. Der blev bygget både også – med last.

Randers Festuge besøgte vi – efter invitation til at se Cirkus Krone. Togtur og så en forrygende og børnevenlig forestilling med klovn, atleter (både store og små) samt flere hundenummer. Kaniner (stof) og en pingvin (udklædt) var også med. Børnene var engagerede og der blev grint og klappet meget.

Århus Festuge blev også besøgt af de ældste og mellemgruppen. Togrejse. Stor Skraldebangkoncert med lille Virgil, Otto og Gummitarzan. Skønt band som fik gang i børnene. Derefter Salling Roof Top, hvor vi spiste med vidunderlig udsigt. Afsluttede med at besøge Postyrium lavet af det kongelige teater med afdelinger for teater, ballet, opera og musik. Mange ting at prøve og undersøge. Kultur på højt niveau.

Skovture har vi haft 4 om ugen, af 4 timers varighed. De samme steder som om foråret. Sommeren er den letteste årstid at komme af sted i. Minimalt med tøj.

Maksimal bevægelsesfrihed. En masse ting som man kan se, undersøge, spise, føle, dufte og høre. Sommeren er (også) rammen om et godt børneliv i Naturbørnehaven!